Top of the rock

Började tidigt och kom iväg rätt tidigt. Åt smoothiefrukost i en park nära oss. Kinesiska kvinnor tränade dans framför oss.
Vi begav oss till Rockefeller center. På bottenvåningen och redan på underjordsplan fanns det affärer, matbarer och t.o.m en skoputsarlokal (de lever om än i annan skepnad än förr) det brukar man inte se på andra tunnelbanestationer.

Sen fick vi åka upp till 67:e våningen och gå två trappor till och börja fota! Vilken utsikt! 

Sen gick vi längs 5th avenue, gick igenom Washington square park och vidare till Madison square park och det populära Shake shack, som serverar goda burgare. 
Vi satt i parken under ett träd och åt och tog det lugnt ett tag, fotade Flat Iron, innan vandringen fortsatte ner till Greenwich via Washington square  park. Där var fullt med aktiviteter, musikanter, målare mm. Så vi satt där ett tag också.
När solen hann ifatt oss gick vi vidare, runt iGreenwich village. Hittade Christopher Park med sitt monument över händelsen på Stonewall Inn, tvärs över gatan. Här eller pga av en räd som polisen gjorde mot puben 1968, som frekventerades av dåtidens homosexuella, startades demonstrationer landet över. Som stöd för gayrättigheter. 
Bredvid puben hittade vi en valpaffär! Valpar i fönstren och i butiken i burar. Blev så upprörd att detta är tillåtet. Visserligen jobbar de för att adoptera de flesta sv valparna men de kunde få vara på annat ställe.
Sen tog vi ett onödigt beslut, som vi båda var besvikna över sen Alex och jag. På en salong fick hon manikyr och jag pedikyr. Till ett fast pris, som de hela tiden försökte höja genom att erbjuda sånt som borde ingå, i behandlingen. Nåja det var en upplevelse. 
Vi åt sen goda, billiga tacos på Ottos tacos. Därefter strosade vi genom West Village. Kollade på det ursprungliga valet av middagssällskap, "The spotted pig", Författarhaket The White Horse tavern. Hamnade nere vid Hudsonbukten och såg solnedgången över New Jersey.
Tillbaka upp och gick in på omtalade Magnolia bakery och köpte med oss några cupcakes. Vi tog med dem till hotellet. Två var helt godkända, den jag fått rekommenderad var, njaa...
Dags att sova

(null)

(null)

(null)
De lever, om än i annan skepnad- skoputsarna. Här under Rockefeller center. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

För dyrt tyvärr
(null)

(null)

(null)

(null)

Shake shack i Madison square park
(null)

(null)

(null)

(null)

Många roliga hus
(null)

(null)

Washington square park
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Christopher park, Greenwich village. 
(null)

(null)

(null)

Pedi
(null)

(null)

Otto’s tacos 3$ styck
(null)

White horse tavern
(null)

(null)

(null)

(null)

Hudson river park
(null)

Magnolia bakery
(null)

(null)

Empire state of mind. Pride month
(null)


• Kategori: AllmäntKommentarer (0)

Kommentera här: