Lördag

Idag blev det frukost på vanliga stället igen. Jsg tog en breakfast sandwich med scrambled  eggs, avocado och hot sauce. 
Vi tog oss till tunnelbanan och scenuppsättning till Midtown. Vandrade förbi The Plaza och andra finare ställen, precis utanför Central Park. 
På vägen in i parken blev vi erbjudna en tur med häst och vagn, på vilket jag svara " absolut inte, lider med hästarna" Eller så var det meningen, vet inte om det kom ut riktigt så men han förstod.
Vi hade handlat med oss mat till lunchpicknick men eftersom tjejerna hade hittat en nyttig glass så satte vi oss på första bästa lediga bänk och åt den. 
Sen gjorde vi västra delen av parken. 
Bethesda terrace, Loeb boathouse, vid vilken vi åt vår medhavda sallad. 
Tig en titt på och inuti, The Met. Travade senare vidare innan vi tog oss ner till Queensbro bridge och tog linbanan ut till Roosevelt Island. Hade fattat som att det var en i princip öde ö med en gammal sjukhusruin, från en institution som skötte sjuka med smittkoppor.
Ruinen fanns där, inte så man kunde gå in i den, den var i för dåligt skick. Det finns även en park "Franklin D Roosevelt freedom park"
Men det fanns även ett samhälle, hyreshus och kollektivtrafik. 
Det var skållande hett, tyckte även tjejerna. Vi vilade oss mycket och försökte dricka men det var jobbigt. 
Tillbaka på land tog vi oss tillbaka till Central Park, eller i alla fall mittemot: Guggenheimmuseet. Lördagar är det gratis inträde efter 17.45. 
Vi gick några rundor upp (rund atrium) innan v drog vidare. 
Tunnelbana tillbaka till våra trakter men till Little Italy istället. Där var mysigt, med trottoarerna fulla med folk. Vi fick bord på Puglia restaurang. Dock ett mindre bord inomhus, där det hölls en födelsedagsfest. Skrålande ungdomar gjorde snart ljudnivån knappt uthärdlig. Men sen kom ett äldre (!!) par för underhållningen. Han körde musiken ( han började med att ge oss tinnitus då han fick allt att tjuta! Tanten skulle sjunga, vilket hon väl gjorde sådär. Men de fick igång gänget sen, främst när de körde Havannagila. Födelsedagstjejen och flera till var judar. Så vi sjöng alla Grattis på hebreiska 
Vi stod inte ut så jättelänge, vi fick hålla för öronen pga de tjutande tonerna. Men lite kul var det ju!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

• Kategori: AllmäntKommentarer (0)

Kommentera här: