Späckad helg

Började med efterlängtad AW med gamla kollegor. Ett gäng sköna människor, av vilka jag lärt känna flera av, efter att jag slutade. Kramiga och roliga tjejer och killar, som ser en. 
God mat och många skratt är recept för en trevlig kväll. Ett recept som genomsyrat helgen.
För på lördagen bar dET av upp till Uppsala för Thanksgivingmiddag hos brorsdottern och hennes amerikanske 
fästman.
Jättegod mat, kalkon och stuffit, green been casserole. Mashed sweet potatoes under ett täcke av marshmallows. Mm, ni läste rätt. Massa grönsaker, sås och pumpkin pie. Två faktiskt, vi fick testa. De hade bakat en med smör i degen och en med djurfett, ister, och vi skulle gissa vilken som var vilken. Det lät ju inte så smaskigt med ister. Men det var inte stor skillnad i smak, om någon. 
Vi sov på hotell/vandrarhem. Litet rum, litet badrum, fyllde sin funktion men inte mer. Men, de hade frukostbuffé och det gillar vi. Tina toastare sandwich och gjorde egen waffle. Jag påbörjade tre olika smörgåsar, bröd pålägg allt. Åt inte upp nån av dem och hade snart ont i mellangärdet. Kan ha varit deras kaffe också. I alla fall har jag inte vågat äta sen dess men det har blivit lite bättre nu. 
På väg hem började det snöa men här hemma bara blåser det.
Har i alla fall fått upp stjärnor och stakar och kan tända första ljuset . Men väntar på Tina.
Katterna hade skött sig exemplariskt. Behövde inte städa nåt. Kors i taket. Duktiga tjejer som antagligen sovit bort den mesta tiden. 
 
Tvätten är klar. Ny vecka imorgon. Men nu sitter man skönt i soffhörnet och har tittat på första delen av fyra långfilmslånga avsnitt av Gilmore Girls , several years later. Mycket har ändrats, annat är detsamma. De är äldre förstås, vem är inte det. Vissa av dem har man inte sett sedan serien lades ner. De kvicka replikerna flyter inte riktigt på som förr, en del känna krystat. Möjligt att det blir bättre framöver. Men ändå, kul att se!