After Work med åska och grillning

Jaha, hängde inte med på AW i onsdags, dels för att jag tyckte det var för kallt o ruggigt(för en uteservering, vilket det ju sen inte blev ändå då) dels för att jag skulle börja tidigt dan efter. Kändes int lockande att ens ta en endaste öl, i det läget.
Men igår var det  planerat för After Work med grillning, utanför jobbet, precis som i fjol. Och nu hade ett tält införskaffats, ifall vädret skulle bråka med oss. Och det var tur att man hade haft den tanken, för vädret bråkade mer än vanligt.
Efter att ha varit soligt och fint hela dan så vid femtiden, precis efter att tältet kommit på plats, så brakade det loss. Världens regnoväder! Efter en stund åskade och dundrade det till och med. Över stan hade det haglat, men det slapp vi i alla fall.
Men vi tände våra små grillar, vi hade ställt dem på en träpall. Det tog tid innan de fick fart och måga var de som stod och viftade, eller blåste på kolen för att det skulle ta fart. Men det tog sig så småningom. Så pass att under två av grillarna började det brinna, två gånger!
Men vi fick våra korvar, grillspett, kycklingben eller vad det nu var man hade lagt på. En person kom med marinerade lövbiffar! Hel utrustning med grilltänger,och annat, samt som efterrätt bananer fyllda med choklad. PLUS en massa myggmedel, så det stank i tältet! Det var nära att det blev handgemäng bredvid grillen när denne person , sin vana trogen, följde sina egna vägar och en annan hade avvikande åsikter om detta. Men han gick undan
Det spelades kubb efter att regnet dragit förbi och fler folk tillstött. Men det blev inte nån sen kväll, de andra drog å sitt håll och jag åt mitt, hade inte lust att följa med.
Blöt och frusen kom man hem bortåt en timme senare, fixade med en del o somnade sen sött på soffan.

Alex har ju som en tidiga Mors Dag-present till mig, fixat i blomrabatterna ute. Planterat egeninhandlade blommor, och burit upp trädgårdsmöbleerna och satt upp partytältet. Så duktig så, mn lilla flicka, som är så stor nu!
Det blev jättefin! Jag hade tänkt att vi skulle försöka ta oss iväg o köpa sånt, men visste inte när vi skulle komma oss för. Och så fixar hon det på egen hand, utan att säga nåt! hihi