Halloween och slut på ännu en månad

Hösten dröjde, sommaren hängde kvar länge. När hösten väl bestämde sig så gick det i rasande fart, känns det som. "Ena" dan var löven gröna, "nästa" gula och "nästa" på marken. På två veckor hade hösten kalat av sig.
Men pelargonerna står fortfarande och prunkar på balkongen. Och verkar tycka det är hur normalt som helst, i övergång till november. The world is a-changing.
 
(null)

(null)

Mammografi för nån vecka sedan. Gratis livförsäkring. 
 
(null)

Det allra största som hänt på sistone är att tjejerna och jag och en vän, gick på (tack vare SF Bioklubb) förhandsvisning, med Purple carpet-snack (premiär i London samtidigt och kablades ut till många biografer över världen) av BOHEMIAN RHAPSODY! Detta en vecka innan premiären i Sverige (som är idag tror jag) i USA var den igår.
Var en del fans av den "gamla" sorten men även en del unga, där. En del handklapp när "orginalarna" intervjuades. Till min besvikelse brast inte publiken ut i sång varje gång en låt spelades. (sjöng själv förstås och väninnan med men vi hyschades av döttrarna). Men det whoa-a-des en del och lite sånt.
Man hade lyckats väldigt bra med castingen. Väldigt bra. Och så snyggt jobbat av skådisarna! Spot on.
Första scenen de fick spela in var den från Live Aid inför massiv publik. Och det med den äran!
Till eftertexterna tog jag takten (de andra sa att det var nån annan som började klappa, nonsens!) till applåder.
Så nöjd!
Har knappt fattat att alla andra inte sett den än, att den inte haft premiär förrän nu.Rekommenderas varmt!
  (null)

Förra vecka avslutades med tipspromenad med äldsta dottern. Vi kom trea och har pris att hämta! Ser man på.
Vädret var inte det roligaste, fast solen sken men en kaffe och bulle på Dahlbergs kaffe värmde oss så pass att vi kunde ta oss an hemvägen.
(null)

Vi har hunnit med att hyra bil också och varit och handlat. Hon körde ensam i bilen också. Tjivippen!
 
 
 

Brittsommar

Legat runt 20 grader den senaste veckan. Svårt att klä sig. Och så har man redan vant sig vid höstkläderna. Hmmm
 
Under förra veckan blev det en sista bilhyrning för lite mängdkörning. På väg till bilen lyckades jag tappa mitt cykellås (hur i hela friden! Det är tjockt som en falukorv, nåja, som en bratwurst i alla fall, och tungt och en meter långt, med en nyckelsnodd i regnbågens färger på) det hoppade ur cykelkorgen på nåt vis. Blev att cykla tillbaka samma väg tills jag fann det på marken! Nån snäll själ hade lagt det mot en gräskant i en korsning. Då nycklar satt i hade hen ju bara kunnat ta låset och använt det själv. Men jag hade tur denna gång :)
(null)

 
På fredagen var det äntligen dags och hon klarade det!! Stolt tjejja och stolt mor.
 
Kunde inte fira detta redan på fredagen då jag hade fest på jobbet. Med mexikanskt tema. Så flera hade normala eller bautastora sombreros.
Jag hade en mini. Och så hade jag köpt en poncho åt Corona-flaskan jag tänkte gå omkring med hela kvällen.
Det fick vara nog efter två, då sa magen ifrån. Limen i truten på flaskan som körde med den.
 
Vissa tyckte det var roligt-och svårt-att rida på mekanisk tjur i så många sekunder som möjligt. Vi andra tyckte det var roligt att titta på.

(null)

  (null)

Lördagen blev det så lite firande av lapp-tjejen. Det blev en sen middag på Yogi-indisk mat. Mycket trevligt.

(null)

 
Bror + svägerska var nere i helgen. Hanns inte med så mycket umgänge men jag åt frukost med dem på söndag morgon (ser en trend starta?) på Frimis. Precis som med andra brodern för ett par veckor sedan.
 
(null)

På begäran blev det en tur till Trädgårdsföreningen på eftermiddagen, det var ju så fint väder!

Stallplats

 
Blev hemma från jobbet också två dagar med den där eländiga förkylningen, se klättrade jag  nästan på väggarna. Var lite gungig i huvet på jobbet men det gick ändå överförväntan.Fortfarande inte frisk men det är jag ju nästan aldrig ändå, så..
 
Blev ingen kör då heller denna vecka, så känner som man missat en massa. Har inte lyssnat så mycket som jag borde heller men det reder sig säkert.
 
Torsdag åkte jag med på en extra körlektion, med äldsta dottern. Har själv gått handledarkurs och sedan har vi varit ute och kört i hyrbil. 
 
Och i helgen blev det hyrbil. Här slipas det på med mängdkörning!
  (null)

Passade på att utnyttja hjulen till Ikeabesök och lunch på Grab&Bite.
 
  (null)

(null)

Hittade äntligen "påsen/väskan" ! Köpte så klart!
(null)

 
 
Idag måndag, kom vi till serverad frukost på jobbet.Det "nya" arbetssättet har haft premiär och idag valde vi att sitta på "Estraden". Tidigare har vi suttit i det nuvarande Stallet
Byggnaden rymmer även "Paradiset", "Trapetsen" med flera, lokaler. Får se hur många man prövar på, lär nog hålla oss i ungefär samma region ändå. Det har mysats till på sina håll och blivit trevligare lokaler. 
 
  (null)