Sunday

 
 Jag vaknade vid 8, tror jag. Tog min vanliga tur runt huset och upp till ladan,allt var lugnt. Till och med korna och åsnorna hade tagit paus, nånstans.
Fler nattgäster hade stannat kvar efter festen. Festen som för några tappra, varade ända fram till morgonen. Poolparty var det bestämt,det skvallrade de tomma skumpaflaskorna om. Ett par kostymbyxor var slarvigt hängda över en stolsrygg ute ( ägaren kom senare traskande i skjortan och jag kunde berätta vart han gjort av byxorna)
Tänk om man varit ung och pigg och orkat vara med ända tll slutet på den festen. Det hade varti roligt.
Å andra sidan har jag sällan varit sist på fester, och om så varit, var det många många år sedan.
Folk började släntra in i köket allteftersom. Frukostmaten tog mer eller mindre slut igen, inte konstigt med allt folk.
Plötsligt ser jag att en van körde upp till ladan och såg att det var de som levererat bord och stolar, dukar med mera. Eftersom jag varit i ladan visste jag att inget var bortstädat så jag frågade om man visste att de skulle komma då-näpp, de skulle inte komma förrän senare. Så alla beordrades upp för att hjälpa till.
I ett huj röjdes borden och bars ut, stolarna veks ihop, dukar likaså osv, koppar och tallrikar packades. Det gick rätt snabbt, vi var några stycken
När de kommit iväg så tog vi itu med disken, alla glas skulle diskas. Det fick bli i baren och sen sköljas i stora kylboxar och handtorkas. För att packas i sina kartonger.
Teamwork de luxe, under sång till och med. 
Under dagen började folk åka hemåt och de boende började också packa sina saker och ge sig av, allt eftersom.
 
Framåt eftermiddagen var Paula, brudgummens mamma där, vi käkade tårta (blev en massa över av den stooora tårtan, varje våning av den hade en egen smak-supergod!) Och hux flux bestämdes att vi skulle åka till Barton Springs. Jag och några till packade in oss i hennes bil och resten åkte i annan bil. Jag hade trott att det var källor som en sevärdhet, fattade inte att man skulle bada. Nåja, det var varmt som tusan så det var skönt att sitta i skuggan och titta med.
Barton springs är en av flera källor i området runt Austin. Denna plats är boplats för utrotningshotade Barton Springs Salamander Läs mer här . Det finns en pool för folk och en för hundar.
-
Sedan åkte vi hem och ladan städades färdigt. Sen beslöt jag mig för att bada i poolen, äntligen. Nu när de flesta åkt hem. Sagt och gjort, hoppade i och det var såå skönt. Men säg det goda som varar? Man kom på att vi borde åka och kolla på fladdermuskolonin.. Under en bro i stan, så bor miljontals fladdermöss- i skymningen ger de sig iväg till Mexiko där de äter och återvänder sedan till morgonen.
Men nu var klockan så mycket så om vi skulle hinna se detta fick vi göra oss klara med en gång. Så upp och duscha och klä sig, lite snabbt. Men jag badade i alla fall!
När vi kom fram så hade folk redan samlats. Hela bron blir full med folk, längs ena sidan. Nedanför i en slänt satt vi, med en massa andra och flera båtar, sightseeing och andra plus kanotpaddlare, alla intresserade att se denna massmigration (?) Läs mer om fladdermuskolonin 
Så småningom flög de ut. Vi som satt precis framför, nedanför, bron kunde se in under bron men kunde inte ens ana att det kunde finnas så många fladdermöss där, om man inte visste om det. Först kom de lite i vågor, inte så många på en gång. Men sedan bara vällde de ut!  
Det var svårt att filma och fota dem, bästa chansen var att få dem mot den fortfarande halvljusa himlen. 
En upplevelse oavsett.
Kvällen avslutades med häng och sänggång vid midnatt eller så.
 
 
 
 
 
 
 
 
• Kategori: AllmäntKommentarer (0)

Kommentera här: