Snipp, snapp, snut- strax är semestern slut

Två veckor är ju inte så länge men man hinner varva ner i alla fall.
Har inte gjort så mycket men haft det bra. Haft flickorna hemma, åtminstone första veckorna umgicks vi, hade spelkvällar och åkte till Kolmården bl.a.
Andra veckan var Alex borta och Tina var ledig också så var inte här hela tiden.
Blev en balkongkväll med vin, tillsammans med mina andra tjejer, en kväll också
 
 
 
 
 
Mot slutet av veckan kom Alex tillbaka tillsammans med August från Dals Långed. Hon skulle arbeta med en kundundersökning åt Systembolaget runt om i länet. Då hon skulle till Valdemarsvik hängde vi på. Fin liten stad, längst in i en havsvik, ostkustens enda fjord. Fina småbåtar i hamnen, små gulliga affärer och fik. Flertalet restauranger och flera loppisar. Det bjöds inte på finaste vädret precis men det regnade inte och solen sken också stundom.
Alex var klar på någon timme, sen åt vi lunch och drog så småningom vidare
 
 
Meningen var att Söderköping skulle tas dagen efter men hon hann med det också, samma dag. Så vi spenderade några timmar där. Har bara varit där en gång, för att gå på Smultronstället, det populära glasshaket. Men nu gick vi runt i stan och den är ju jättemysig! Söta gamla hus, och fina båtar längs kanalen.
Jag handlade ett par fina sommarponchos(kan kalla dem tunikor) i souvenirbutiken. Kändes som att vara utomrikes, i medelhavet nånstans.
 
Lång kö till glasshaket så vi ställde oss i kö, innan Alex var riktigt färdig med jobbet så vi hann få ett bord och fick sen vänta en stund på henne.
Vilka glassar det sen serverades! Den ena värre än den andra: från Fenix till Vesuvius.
 
(who sees a face here?)
 
På hemvägen tog vi oss förbi Ekenäs slott (ytterligare ett ställe vi inte besökt under alla år här). Det var stängt för dagen men hit ska vi tillbaka, om inte annat så till Julmarknaden. Vill in i slottet!
 
 
 
 
 
När vi kom hem igen blev det lite vin och spel och till slut, trots glassen, behövdes en grillad med bröd i magen
 
 
 
 
                                                        
 
 
• Kategori: AllmäntKommentarer (0)

Kommentera här: