Post Oscar Night

 
Förra vecka sprang förbi, som de oftast gör. 
Blev lite turbulent framåt slutet av veckan, på jobbet. Försöker arbeta mig igenom det och alla känslor som kom.
 
Som tur är har man vänner som peppar när det känns svårt. Vi tog en bit mat och ett glas vin (och ett med bubbel för att fira A's nya jobb) och pratade massor.
 
Tina kom lördag istället för söndag, även bror och svägerska kom. Det blev lite hemgjord pizza och Mello-diss.
 
Har bestämt mig för att chansa, sen får det bli som det blir downtheline. Jag kan inte låta bli att åka till brorsdotterns bröllop i Texas. Det vore ju synd och skam att missa det! 
Det kommer att kräva en del planering, med tanke på hettan, solskydd och och luftiga, täckande kläder (hjälp!)
Jag som knappt klarar svenska sommaren, när den sätter den soliga sidan till. Men på nåt sätt får det gå.
 
Kollade på Oscar, under tidig morgon. Konstigt att det inte hänt förr- att fel kuvert ges till presenterarna av ett pris.
Så pinsamt.
 
 
Nåja, en liten passus från mig. Som saknar mina döttrar, en på andra sidan jordklotet och den andra i en stad nära oss. Men ändå långt borta. 
 
 
 

Hela helgen

Hela helgen fick jag fint sällskap! Dottern fyllde år på lördagen och fick den önskade chokladtårtan, båda döttrarna är förtjusta i, samt lite gåvor. Hon och katten hennes fick en transportväska/bur bl.a. Får se hur det fungerar med den.
Vi beställde matleverans och åt tårta, och kollade tecknade filmer, Finding Dory och Zootopia. När man fyller år får man bestämma vad som ska hända,ganska så mycket.
Hon sov över och det kändes mysigt, mysigt att ha nån att säga godnatt till och att prata med på. Nog för att jag pratar med katten men får mest otydliga svar tillbaka.
Idag har vi tagit det lugnt, hade hoppats att storasyster skulle kunna skypa en stund men internet var inte starkt nog, där hon var. Det får bli en annan gång.
 
Idag är det 1 år sen vi var tvungna att säga godnatt till vår lilla Sessan. Hon är saknad.
 
Annars har veckan rusat fram, som de flesta nuförtiden. I tisdags var jag tull Emy och tog bort gammalt nagelpålägg och satte på nytt. Blev bjuden på en semla där. Första i år. Får se om det blir nån mer.
Har även firats en 50-åring på jobbet och de bjöd på tårtor i massor. Höll mig länge men till slut slank det ner en bir. Och jag mådde sen inte så bra. Och nu tårta i helgen också. Mycket den här veckan, men nästa vecka är det nog inga såna frestelser hoppas jag.
 
I fredags var det årsmöte med Kamratföreningen på jobbet. Sedan god mat och umgänge. Vanligtvis blir det fest efter, ja det blev det säkert för några. Men jag drog hem tidigt och kände att det var skönt att komma hem.
 
Nu har dottern och hennes lilla buskatt, tagit pendeln hem. Och Alice och jag ska snart gå och sova.
 
 
 
 
 
 
 

Fina brandmän

Det hade kommit en lapp i lådan. De skulle komma tillgården, prata med oss, om Vi ville. Om brandsäkerhet.
Sen ringde det på dörren häromkvällen. Och där stod de. Alltså vad är det med män (säkert tjejer också) i uniform? 
Två snyggingar kollade min brandvarnare och kollade att jag visste vad jag skulle göra om det började brinna. Mitt i allt det allvarliga upptäckte att jag "flirtade" med dem. Blev jag kollrig, gamla människan?  De var nog vana för de var inte sämre (bättre). Lite roligt. Var över på några minuter. Sen gick de vidare till grannen. Ja, det var roligt så länge det varade...
 
Hihi.
 
Veckan har gått fort. Fick hit lilla katten i onsdags, matte är i Stockholm i helgen och upptagen under veckan med.
 
Hon, katten alltså, fräser åt Alice så fort de är i samma rum, typ. Hon håller sig borta en hel del, sover i Tinas rum mest och kommer ut emellanåt och vill bli kliad. Klok katt.
 
Ingen söndagsmiddag idag p.g.a Stockholmsresan. Så här har tagits lugnt. Har pratat med min australiensiska dotter via Skype dock. Hon har det bara bra. Äventyret fortsätter.
 
Nu fortsätter vi slappa vidare, kissarna och The crazy car lady.