Välkommen september

Sommaren har gått väldans fort. Augusti med. Nu är första höstmånaden här.
Vi ska hoppas att det blir en sån där finns, ljus och vacker september. Så där som en september kan bli i Sverige.
Lite kylig, lite solig men framför allt, lite senare, med sprakande färger!
 
Dagarna rullar förbi. Inte mycket händer, ändå händer det en hel del. Allt dokumenteras inte i bild men ibland, så:
 
 
Emy och jag tog en fredags-after work s.a.s, på Beer & Burger, på tidigare First Hotell. Ute regnade det tungt,, av och till (givetvis till när jag cyklade hem senare. Ännu en blöt hemfärd, fast ingen åska denna gången)
En burgare med ädelost, så jag var väl, njaa. Dessutom var jag inte helt ok i min mellankroppsdel, så jag avstod faktiskt från margarita. Annars, som väl de flesta vet, min favoritdrink. Men det kändes som en syrlig sån skulle orsaka väl mycket besvär. 
 
 
Sen nalkades Stadsfesten. I år var en massa samtidigt. Tog mig en vända på torsdagen med Alexandra och Anna. International food market är en tradition, likaså churros. Så det blev det i år med, men innan churros åt vi en pizza--slice (första gången i Sverige, för mig. Utomlands har jag ätit det, så där, dock), Den var god. SEN blev det churros. Och vi provade fina masker.
Sen var det konsert på Stora torget, med Petter och Eye N' I. Gungade bra.
 
Min arbetsplats är i en gammal cirkusbyggnad, från 1913. Byggnaden har nog varit en massa saker under åren men den byggdes som cirkus och där har det visats upp tigrar och lejon och Alice Babs. Typ, i den ordningen
Nu är det altså kontor. Men på gatuplan finns ett café, Cirkuscafét. De har öppet från 04.00 och till efter lunch. 
Där handlade jag en sallad häromdagen. Det är inrett som ett femtio-talscafé. Rekonsturerat. Med röda galonsoffor och checkers floor. Och en väldans modern juke-box. Som splear cd-skivor! Nåja
 
 
Tycker det är roligt att leka med snap chats selfies.
 
 
På lördagen var vi åter på Stadsfesten. Matmarknad blev det igen, denna gång inmundigades Philadelphia cheese steak (likos pizzaståndet, var denna Route 66 diner ny för i år) Inte lika gott som pizzan, faktiskt.
Vi vr i Kungsträdgården och njöt av Miriam Bryant. Hon är så bra!
Vi avslutade på Brasserie Bouquet, de andra åt, jag nöjde mig med mandlar och en Corona.
Fint väder var det fast det blåste upp och söndagen var precis tvärtom-väder. Regn och blåst.
Och då flyttade vi Alex från liten lägenhet till större, som ska delas. 
Dock dröjer det lite innan hon får bo in sig i den, då hon nästa vecka ska på långresa. Jag gjorde vad jag kunde tur att hon hade kompisar som hjälpte till.
 
Sen har veckan rullat på, jobbet tar ju tiden. Yngsta har fullt upp att vara fadder och är sällan synlig hemma. Men snart är det över och då hoppas vi på lite lugnare takter.
Idag lagas det Afelia och tyropites, igår keftedes. Eventuellt något mer imorgon. För imorgon är det inflyttningsfest borta i Eskadern. Med lite av en cypriotisk meze framdukad.
 
 
• Kategori: AllmäntKommentarer (1)

Kommentarer:

1 Eva Trillian:

Full rulle hos dig :) Kul!
Skillnaden på att bo på landet och i en stad blir klart märkbar och jag längtar lite till stadsnärhet med allt vad det innebär. Den lilla stadsråttan i mig är ännu inte död ;)

Kommentera här: