Späckad helg

Började med efterlängtad AW med gamla kollegor. Ett gäng sköna människor, av vilka jag lärt känna flera av, efter att jag slutade. Kramiga och roliga tjejer och killar, som ser en. 
God mat och många skratt är recept för en trevlig kväll. Ett recept som genomsyrat helgen.
För på lördagen bar dET av upp till Uppsala för Thanksgivingmiddag hos brorsdottern och hennes amerikanske 
fästman.
Jättegod mat, kalkon och stuffit, green been casserole. Mashed sweet potatoes under ett täcke av marshmallows. Mm, ni läste rätt. Massa grönsaker, sås och pumpkin pie. Två faktiskt, vi fick testa. De hade bakat en med smör i degen och en med djurfett, ister, och vi skulle gissa vilken som var vilken. Det lät ju inte så smaskigt med ister. Men det var inte stor skillnad i smak, om någon. 
Vi sov på hotell/vandrarhem. Litet rum, litet badrum, fyllde sin funktion men inte mer. Men, de hade frukostbuffé och det gillar vi. Tina toastare sandwich och gjorde egen waffle. Jag påbörjade tre olika smörgåsar, bröd pålägg allt. Åt inte upp nån av dem och hade snart ont i mellangärdet. Kan ha varit deras kaffe också. I alla fall har jag inte vågat äta sen dess men det har blivit lite bättre nu. 
På väg hem började det snöa men här hemma bara blåser det.
Har i alla fall fått upp stjärnor och stakar och kan tända första ljuset . Men väntar på Tina.
Katterna hade skött sig exemplariskt. Behövde inte städa nåt. Kors i taket. Duktiga tjejer som antagligen sovit bort den mesta tiden. 
 
Tvätten är klar. Ny vecka imorgon. Men nu sitter man skönt i soffhörnet och har tittat på första delen av fyra långfilmslånga avsnitt av Gilmore Girls , several years later. Mycket har ändrats, annat är detsamma. De är äldre förstås, vem är inte det. Vissa av dem har man inte sett sedan serien lades ner. De kvicka replikerna flyter inte riktigt på som förr, en del känna krystat. Möjligt att det blir bättre framöver. Men ändå, kul att se! 
 
     
 
 
 
     
 
 

Homeward bound

Just nu sitter jag på ett tåg. Ett snällt tåg. Ett snälltåg. 
Sitter i kuppe. En kupe med britsar och minnen flödar fram. Från resor i barndomen, med mamma. Från Skellefteå till mormor i Askersund. Då var det sovvagn som gällde. När man blev äldre och åkte själv, tog man liggvagn.
Båda i  innebar att sova med främmande människor. I sovvagn bytte man till och med om till nattsärk och tvättade sig i det lilla handfatet som fanns. Pratade med vagnsgrannen och sa godnatt. (Hasse å Tages sketch dyker upp i huvudet)
I liggvagn var man inte riktigt lika  familjära kanske, ingen avklädning för natten. Man låg i kläderna oftast och kunde dela hytt med i princip 5-6 helt okända människor, av olika kön.
Vilka upplevelser. Sen upptäckte man hur mycket billigare det var att åka buss. Så långa turer har man gjort på nattbuss ner till huvudstaden, eller till mamma när hon flyttat till Uppsala. Med katt t.o.m
 
Nu i vinter och med jobb nere på stan så har jag köpt månadskort på bussen. Man känner ofta igen en ny busschaufför. De hälsar glatt när man stger på, outtrötteligt, även om kön är lång. Varje passagerare får ett hej. Synd att många tappar det sen. Ibland kan man t.o.m undra vad det är som gör många busschaufförer så buttra och tvära. Visst kan man ha dåliga dagar, men varje dag? 
En del är jättenoga med att kolla så alla verkligen betalt. Andra skiter i det. Det är ju ändå resenärens problem om/när kontrollanter kommer ombord. 
Sen kan man reflektera över vissa människors totala okänslighet för hur högt, och om vad, de pratar i mobiLen. Härom dagen stod en kvinna och berättade upprört för någon i anda änden, hur illa hon blivit behandlad av sin hyresvärd. Trodde hon månne att folk inte skulle förstå för hon pratade på engelska?
Andra sitter i andra privata konversationer, ibland flyger själva f-n i nån medpassagerare " hörru, sätt på högtalartelefon, vetja, så vi kan hänga med i hela samtalet! Blir så ensidigt att bara höra din sida av saken" ! :)
 
Ja, mycket kan man reflektera över. Men nu är jag strax framme. Ska städa upp efter katterna, antar jag. Och sätta fram adventsstakarna. 
 
Glad första advent!,

Idag är jag glad

För dottern kommer hem den 8:e. Om än för en kortis, så blir det gött att se henne och krama om henne.
Och höra om en del av allt hon sett och varit med om.
Yngsta har sitt eget krypin men kommer på söndagsmiddag och kanske nån mer gång i veckan. 
Nu är det jag och fosterkatten som huserar här. 
Imorgon är det tandläkarbesök. Ska laga hål. >Huvva! Var och tog tandsten, det hade hunnit gå ett tag, av olika orsaker, fär nån vecka sen och fick lova att bedöva ordentligt. Hade stora problem med bedövningen i underkäken efteråt. Men det gick ju över till slut.
Julmarknad i Trädgårdsföreningen var det i helgen. Kallt trots att det stod 6+ på termometern.
Fika med vännerna har man hunnit med några gånger. Och fått naglarna fixade av en av dem.
Annars har det väl inte hänt så mycket. Men framöver börjar det hopa sig
AW med gamla jobbet på fredag. Thanksgivingmiddag och övernattning i Uppsala, på lördag.
Middag ute med mina tidigare styrelseledamoter på tisdagen efter. Sen resa till Askersund med jobbet, föreläsningar, middag och mingel, samt övernattning där också, i slutet av.
Julmiddag med jobbet veckan därefter. Och där har ju Alex hunnit hem. Helgen därefter blir det pysselkväll och nånstans där glöggafton med egna teamet på jobbet.
 
Och visst är det kul att ha saker på gång. =)
 
 
           
 Långben             Aktar sig för damm-                                     Pattern                 Söndagsmys
                              sugaren
 
       
                        Hus på hus            Vänner