Ledig veckas slut

Inte utan att man önskade det vore en ledig vecka till. Men Imorron är det "back to business".
 
Igår var jag inbjuden till 31-årskalas, i en lada, vid en sjö med en massa trevligt folk. Bland andra mina gamla styrelsekamrater, två av dem plus födelsedagsbarnet.
 
Det regnade när vi kom dit men inom några timmar bjöd himlen på skönhet och en vacker solnedgång. 
Festarrangörerna bjöd på femkamp (mitt lag vann inte), grill av våra medtagna preferenser, saloon, trevligt sällskap, musikunderhållning och utedass. Det sistnämnda utnyttjat flitigt under kvällen, i vissa fall två och två (tandemdass) men i alla fall med väldigt dålig belysning frampå kvällen. Varför jag försökte hålla mig. Vilket i sin tur  fick innebära mindre intagning av vätska. Här insåg man verkligen orättvisan i anatomin mellan olika människor. Vissa behövde ju bara ställa sig och se in i en träddunge eller ut över ett fält, eller varför inte sjön. Inte lika enkelt för alla.
Trevligt var det i alla fall!
 
Just det: det var cowboy-tema. Jag körde, tyyyyp, For a few dollar more.
 
 
 
 
 
 
 
I tisdags hade jag ett besök över dagen, vi höll oss ute från hemmet p.g.a kattallergi. Det blåste tyvärr väldigt mycket men det blev ändå en mysig dag, med en vän från unga tonåren.
 
 
 

Flygande tefat

Även denna morgon var kylig, som igår och solig, som igår. Ser ut som om molnen inte samlat ihop sig för gemensamt anfall, än på ett tag, åtminstone
Blev skogen idag, kylan kändes knappt efter en liten stund, trots ynka 9 grader och korta(-ish) byxor. 
Det här har jag vetat länge men det kanske inte är nåt som nått den breda allmänheten. Vi har frekvent förekomst av flygande tefat i Rydskogen! Jodå, det gäller att se upp.
 
📀
 
📀
 
📀
 
📀
 
 
📀
 
 
📀
 
📀
 
📀
 
 
 
 
 
 
 
Fågelsång och prassel i undervegetationen: är det ett rådjur? Oftast en fågel, men ibland så. Hackspetten hackar dovt, högt i en tall. Solen bryter igenom. Vackert är det.
 
 
 
 
Och jag skrämmer slag på ett gäng fårskallar.
 
 
 
 
Dagen började bra, får se hur den artar sig vidare.

Hösten på blixtvisit...

Hoppas vi. För inte är väl sommaren över än?
 
I morse var det 9 grader när jag gick ut på promenad. Solen sken men innan jag var hemma igen var himlen full av moln som bäddade in den. 
 
 
Har spenderat eftermiddagen letandes en cowboyhatt. Trodde det fanns på en massa ställen, leksaksaffärer t ex. Men si där bedrog jag mig. Är tydligen inte i säsong. Dumma jag som trodde att coyboys och indianer alltid vaR i säsong! 
Så just nu har min mundering till lördagens fest, med västerntema, reducerats avsevärt. I princip helt. Så nu ryker nog fredagen också, jag som inte hade några speciella planer, utom klippning
 
När vi åt middag såg vi en liten igelkotte genom fönstret. När vi kollade närmare hade stackarn lyckats fastna i vårt   "staket" på väg igenom. Det var en liten en, de stora som brukar trafikera häcken här, tar sig inte igenom. Den här tog sig som sagt halvvägs men kom varken bakåt eller framåt. Alex lyckades, efter många om och men, få igenom kottens armbågar, så den , med lite hjälp, kunde dra sig bakåt. Den rullade ihop och låg så länge men åt den kattmat som serverades, så den repar sig nog. Ska kolla lite senare, så den gett sig iväg. Stackars liten, hoppas den inte suttit där nån lång stund innan vi upptäckte den.