Vurpa

I morse kom den! Vurpan. Har jag väntat men hoppats slippa. 
Efter dagar av varannandagsväder, snöyra, blask, nollgradigt, snö, slask och blask, nollgradigt och pudersnö på det: ja, vad kan man vänta sig. Där jag igår kryssade mellan pölarna för att inte bli blöt, råkade jag hamn på just en sån, men frusen. De har plogat fån gatan mot tottoaren och det har sen smält halvvägs och frusit på igen så man kan inte gå där. Och när jag ska förbi det och ut på gatan så hände det. Kände hur jag gled, försökte styra upp det hela men snurade och landade dels på höften men även med det andra benets knä (?) Handsken hae jag precis tagit av mig och justerat musiken så den handen satte jag förstås i, i en sån där taggig, påfryst, snöplogshög. Så den kände jag hade rispats lite. Ingen fara. Hörde en röst nånstans ifrån, snurrade runt ett helt varv för att se vem det var. Det var en killepå cykel som undrade hur det gått.
Men det var ingn fara med  mig, jag fortsatte traska utan problem. När jag framme på jobbet, tar fram glaögonfodralet så är det alldeles vint och går ej att stänga. Glasögonen hela, som tur var. Ochnär jag sätter mig känner jag hur det svier på det där andra benets knä (det var så jag ens fattade att jag landat på det) och uppdraget byxben visar skrapsår på det med. Men småblessyrer. Kunde gått mycket värre.
Hae tänkt ta broddar i morse, men är lite osäker på hur snabbt jag kan gå med dem på, så jag tog dem inte. De hade kanske hjälpt.
Nåja, hemvägen gick hur bra som helst :-)
 
 
 

Tacksamhet

 
-Födelsedagsfirande
-God chokladtårta
- Snö (ogill tö efter dock)
-Kelsjuka katter
-Lyssna till gamla goda låtar på Spotify
-Sköna promenader 
-Demis Roussos-minnen
-Kattfröken sovandes på min mage just nu
-Ronaldos semla
-Att jag mindes att skaffa mig växel att ge till ett par behövande på stan
-Se tacksamhet i ett par bruna, trötta ögon
-Bra diskussioner på facklig konferens
-Frimis goda buffé-lunch med Unionen
-En eftermiddag med tid för eftertanke
-Att inkomsterna räckte till de nödvändigaste räkningarna
-Gott humör
-Ljusnande himmel på väg till morgonpasset-mörkret på väg hädan
 

Lyckat

Min lilla tjejas födelsedag blev helt okej, faktiskt riktigt bra
Vi som inte brukar göra så märkvärdiga födelsedage, sång på sängen(om möjligt) tårta och lite presenter, kanske middag. Körde i år All in. I största hemlighet-alltså hemligt för födelsedagsbarnet
Vi började med att ta bussen ner till stan och överraska henne med fisk-spa. Det hade hon verkligen inte väntat sig! Hon och Tina fick sina fötter tvättade och sen smaskade fiskarna på dem. 
 
 
 
Sen blev det en kort kaffe på stan innan hemfärd. Alex hade med sig ombyte sedan innan, så hon hängde på hem till oss men fick hålla sig undan medan jag gjorde finishingen (?) på tårtan. Vilken, peppar peppar, inte var misslyckad! Första gången?? Så här fin var den:
 
 
 Maffig blev den och så himla god! Om jag får säga det själv
 
 
Vi väntade på Pontus och sen sjöng vi, hon blåste ljus. Till tårtan blev det lite mousserande. Också  väldans gott. Inte så starkt och väldans fruktigt. Smakade inte viin alls:
 
 
Passade mig perfekt, som inte vill ha så starkt mer.
 
Efter tårtan och lite presenter och lite speladens Head's up! så drog vi ner till stan igen. Ögonbindel på och så gick vi lite zigzag så det inte skulle vara alltför uppenbart vart vi var på väg: Afrodite. Där blev det kalamari för de flesta samt ett glas Keo. Mums
 
Vi var dr till de stängde, nästan sen ut i kylan igen och bussen hem. Alla var då rätt trötta så det var skönt att komma sig hem och in i värmen och på med pyjamasen.
 
Så firade vi vår kvartssekel-tjej. Vi hade en trevlig dag, hoppas hon ska minnas den länge!