Ensam hemma

Idag var det dags att köra första gången helt själv. Allt gick hur bra som helst, från att komma ihåg att duka fram allt till att sticka. Alex kom med Alice när jag hade nån timme kvar och därefter blev det lite spring på katterna. Två av dem kröp in uder sängen och höll på med nåt roligt. Jag har ställt vattensprutan inom räckhåll, så vid första tendens att ge sig på apparaturen eller slangarna så blir det en dusch.
Teknikerna kom när jag var färdig och bytte ut en kabel, så att jag bara ska behöva trycka på maskinen så ska vattnet komma på. Hittills har det inte funkat så jag har fått sätta på och av reningsverket manuellt, Men nu ska det alltså ske per automatik
Hade tid för klippning och då de dröjde så tiggde jag skjuts ner på stan med dem
Besökte salongen för första gången , det var två invandrartjejer som hade den, jättettrevliga
Ungefär 15cm rök och resultatet blev så här
 
 
 
 

En stund helt ensam

Steg upp  innan Tina gick hemifrån, plockade undan lite och gjorde frukost och fixade sen maskinen tills Marie dök upp. Hon satt med mig ett tag men sen gav hon sig iväg till jobbet. Det kanske var en test, att låta mig vara ensam en stund. Hon tog med sig nyckel för jag kan ju inte gå ifrån för att öppna. Faktum är att det kändes lite..jag vet inte..inte skrämmande men: jag har ju lite problem med hörseln och maskinen surrar och klickar och låter. NÄr man hör något "bakom" den, alltså nån annanstans ifrån, så blir man lite stirrig; vad är det jag hör? Är det katterna som gör nåt eller händer det nåt ute i min lägenhet. Så är det ju givetvis inte men obehagskänslan av att sitta klistrad och inte veta vad som försiggår är inte så rolig. Ska försöka köra i så nära anslutning till att Tina kommer hem, som möjligt
Marie kom tillbaka när det var nån timme kvar, men sen sa jag att hon kunde åka, när jag började ta bort nålarna.
Diskningen gick utan problem och larm idag, skönt. Hoppas det bara var tillfälligt larm igår
 
Alex kom igår efter jobb och träning och tog med sig myspysen Alice hem, för ett par dar. Så idag är det lite tomt här. Igår var hon på mig under dialysen och ville kelas och klättra på mig. Idag kom istället Agapioch både hon och Sessan hoppade upp på bordet där jag har allt jag behöver. Som tur var efter att jag använt dem, men det måste gå att få bort dem, en gång för alla. 
 
Tänkte först gå en lång promenad men tills jag kom mig ut( efter diverse telefonsamtal osv) så var solen borta. Det blev en lite kortare promenad och en sväng till apoteket
 
 
Här står maskinen på disk

En ny rumskompis

Efter en natt där jag sov bitvis och resten av tiden såg på Oscars, för att sedan gå och lägga mig två timmar, innan  Mattias och Janne kom hit med maskinen
 
 
Det tog ett tag för dem att dra igenom alla slangar och sladdar och att sätta ihop allting, som reningsverket som står i badrummet.
Men efter att de var klara och jag fått lite mat i mig, kom Marie och stannade hela tiden. Stickningen gick bra och maskinen bråkade inte. På eftermiddagen kom solen in i rummet och jag förstår nu hur varmt det kommer att bli därinne i sommar.
Två av katterna höll sig undan, men Alice kom in ( inte då karlarna var kvar, tror inte hon gillar karlar) när jag satt i min fåtölj och ville bli kelad med. Hon försökte klättra upp på mig och pockade på uppmärksamheten.
Jag är orolig att de kommer att göra nåt dumt, bita på slangar eller sladdar och ställa till det.
När jag åter var ensam och maskinen nästan diskats färdigt så larmade den om högt flöde. Via Marie fick jag tag i Janne (fast då hade jag fått igång den igen) som sa att det kanske måste borras mer så de kan sätta större slangar. Eftersom det är så långt mellan reningsverket och maskinen. Vi får kolla hur det går imorron igen.