Våffeldagen

kom och gick, utan våfflor. Men lite tårta blev det.

Jag hade tagit semester och stack på morronen upp till Uppsala. Alex var redan i Sundsvall på "Kravall", de trängdes tre pers i en liten etta. Så Tina blev ensam hemma, med en konvalescent-katt och så Sessan
I Uppsala tog jag mig ut till hemmet där Pappa bor. Han blev jätteglad när jag kom och sken upp hela han. Men sen orkar han inte länge, eller han glömmer sig, och traskar bort till sängen och lägger sig. Han gör inte mycket annat. Sen kom han upp en stund igen och så där höll vi på. Jag läste medan han sov.
Sen städade jag lite åt honom och satte fram fler foton av oss och  barnbarnen
Senare kom Anders och Madde dit, han hade med sig tårta för det var Pappas födelsedag. Det sa vi flera gånger till honom, och de hade sjungit för honom på morronen, men han visste det i alla fall inte :)
På kvällen käkade vi lite hos Anders och sov gott efter ett par glas vin.
Dagen efter hade de blivit bjudna, tillammans med Pappa, ut till Faringe o Maggan, för att grilla korv. Jag hade kunnat följa med men mitt tåg gick ett par timmar senare, så jag gick omkring i stan istället.
Hade glömt hur mycket affärer det är där. Men det jag såg mest var tiggare. Det var nästan obehagligt, de hade placerat ut sig  på strategiska platser och alla satt likadant:
Det var mycket folk men inte samma tränsgsel som i  Linkan  och japaner som samlade in pengar till sina landsmän i nöd


Efter en lång dag var jag så hemma i Linkan igen, Tina hade varit så himla duktig och städat coh fixat, som hon för övrigt gjort varje dag då hon varit sjölv på eftermiddagrna, innan jag kommit från jobbet.

Vi fick inte lägenheten vi hade hoppats på :( Det var verkligen synd. Men vi får fortsätta leta

Våren haltar

Det har snöat igen. Alla är alldeles förtvivlade, "jag vill ha vår" säger de, "vart tog våren vägen" Men den är ju här, den har kommit. Bara för att det snöar lite nån dag, betyder inte att våren tog slut, den bara haltar lite.

För mig är det vår när det rinner små bäckar på gatorna, av smält snö, och man går på knastrande grus(från vinterns sandande). Framför allt en dag som idag, när solen lös från en blå himmel. Fåglarna kvittrade. Må vara att det ine var så varmt, coh så nön då, men att våren är här, det känns allt.Lilla kattan vill gå på friarstråt, hon skriker och  kryper omkring och verkar allmänt besvärad. Stundvis kan hon slappna av, men sen igen är hon stel som en pinne i bakre delen av kroppen och man kan inte lyfta henne, då kvider hon. Har aldrig sett dess like. Sova har man inte gjort på över en vecka, men framför allt tycker jag så synd om henne. Att det ska vara så besvärligt att locka till sig lite kärlek. Som tur är är tid inbokad för kastrering på tisdag, så bara några få dagar kvar.

Väntar på att kvinnan som bor i en lägenhet här i området ska fatta att hon ska koppla ut telefonsvararen och finnas tilllgänglig nångång, så vi kan boka en tid att titta på lägenheten. Det är en trea i närheten av där vi hade vår förra lägenhet Gillar vi den blir det flytt 1/7. Mer om den i så fall, längre fram.

På fredag åker jag till pappa, han fyllar då. Ska bli mysigt att käka lite tårta med honom. Eller så  blir det inte det, lite beroende på vad han är på för sinneshumör den dagen.

FettisdanVar i tisdags. Jag skulle lägga upp en bild på en sån, fet , semla, men det vill sig inte. Jag slutade framåt fyra och hoppade på bussen utanför jobbet, so Tina redan sat på, och så hoppade vi av vid polisen. Det var dags att fixa pass åt henne igen. Mitt har också gått ut, men har inte råd med två denna månad. Hoppade sedan av nästa buss i stan och jagade semlor. Hittade på Lindts bageri, köpte två vaniljsemlor och två vanliga. Så dem avnjöt vi på kvällen. Nu räcker det för i år. Resten av veckan har det inte hänt nåt speciellt, det rullar på på jobbet, med reception och annaT nytt.Har haft nyutbildade arbetskamrater som fått sitta bredvid och man har blivit kallad gammal räv. Igår pep vi iväg och tittade på en lägenhet jag blivit erbjuden, fast jag hade på känn att det inte skulle bli bra. Väldig insyn och öht ingen bra känsla i den. Dessutom är det ju det att jag vill komma ner i hyra, här skulle hyran bli liiiite mindre men jag skulle vara tvungen att skaffa busskort, så blir i alla fall dyrare Idag ska här lagas enchiladas.Imorgon blir det världens bästaste fläskfilé, sägs det.