Första Advent
Ja då var vi här igen. Vad tiden går fort!

Fullt av snö är det, idag vräker det ner ännu mer! Ett riktigt vinterland. Perfekt för den adventsmarknad vi snart ska gå till, om mina ungdomar bara kan masa sig ur sängen. De var ute igår och kom hem framåt morgonen, så de är nog inte så pigga på ett tag.
I måndags använde jag cykeln till  jobbet för sista gången på ett tag, tror jag. Säger använde, för det gik liksom inte att cykla nån längre sträcka den dan. Det yrde snö och var inteplogat nästan alls, så mestadels fick man dra cykeln. Vilket bara gjorde det ändå jobbigare. Så sen des har jag promenerat. En dag fick jag sällskap på hemvägen av min namne, det var trevligt. Ett par gånger har jag också blivit erbjuden skjuts av Robban, så galant.
Jaghar även jobbat över tid ett par timmar denna vecka. OCh så har jag beställt tågbiljett up till Uppsala , men jag fick inte ledigt förrän 10 januari. De har ju redan börjat med att sortera och rensa bland Ingas ssaker, det är ju den stora lejonparten av lägenheten. Men pappa har ju också saker och möbler, som ska sorteras och packas, magasineras osv. OCh Anders är ensam på plats, det känns lite taskigt att man inte kan hjä'lpa till mer. Men den helgen får vi ta i alla tre och se till att vi får det mesta gjort. Sen får man kanske åka upp en gång till för flyttstäden i slutet av månaden. Nya hyresgästerna flyttar in 1/2
Nästa helg skulle det bjudas på grötkalas på pappas avdelning ,men andre bror åker dit då, så nån representerar familjen, det blir bra. Pratade med pappa idag, han var glad som för det mesta, han klagar ju aldrig. Men personalen berättar ändå att han är orolig, vankar mycket. En dag hade han lyckats ta sig ut på egen hand, ordentligt påklädd, och begett sig till avdelningen där frugan låg. De upptäckte honom rätt snabbt men det är ju inte så bra att han klurat ut hur man tar sig ut.
Han är omtyckt på avdelningen, de tycker han är mysig. Säkert just för att han är så förnöjd för det mesta. En dag satt han och småskrattade och fnittrade vid frukosten, det visade sig att han varit och hämtat, inte bara en kopp kaffe utan tio.  Och tyckte att han var duktig på att busa till det innan personalen upptäckte det! hihi söte.
Idag blir det fläskfilépanna med kantarellsås

PreadventIdag var det meningen att det skulle vara kallt och klart, snöigt på marken och julstämning, eller nåt. Men istället var det slaskigt, halvregn och ruggigt.

Vi begav oss i alla fall på promenad till Trädgårdsföreningen, dotra å ja. Där var det s.k julmarknad. Massa att se på, fina saker. Vi köpte inget, drack bara lite glögg och åt en pepparkaka. Glöggen värmde de i en gryta över elden, så här:
Bredvid står ett barn och grillar pinnbröd.....deg direkt på pinnen. Det avstod vi från.

Nästa helg är det advetsmaknad i gamla linköping, så det lär det också bära av. Då hoppas vi hitta samma goda whisky-kola vi köpte förra året.

På kvällen kom lillans pojkvän på besök,.Jag fick inte se såmycket av'en, men han hälsa i alla fall.Han skulle spela fooll, så sen drog  tjejerna iväg på det. HAde en ensamkväll framför teven

Regnet det bara faller ner

Har väl aldrig snöat så intensivt och legat kvar så länge i november, som de gjort nu. Det var snöstorm ett par dagar först, då det kom cirka 20cm snö. Blev lite lovely där helt plötsligt. Men säg den lycka som varar -även om  lyckan var blandad med skräck och en hel del suckar , när man skulle ta sig till jobbet på cykeln, på morronen, i all snö. Men det är ju så vackert. Framför allt som det blev ett par dagar med sol också. Men sen kom regnet, och sköljde all snö bort, bort....nu är det grått och kalt igen. *suck*

Börjar kolla på lägenheter, vill flytta. Alex är på hugget och vill ge sig ut snarast möjigt, men ger sig till tåls ett tag till. Men vi funderar starkt på att försöka ta oss ifrån området innan sommaren. Tyvärr blir det väl svårt att få tag i en marklägenhet till en lagom stor hyra, då jag ju fått en så fin hammock. Men i värsta fall får den vila ett tag.

Katterna busar, bråkar och ställer till det i största allmänhet, lillan i synnerhet. Men riktigt arg kan man ju inte bli Hon är ju så söt :)

Har bytt plats på jobbet, flyttar runt lite för tillfället. Var tvungen. Men kommer nog snart att få en stadig plats, om inte annat så när jag börjar om med påsbytena igen. Just nu har jag en massa andra besvär, bland annat en helt blodfylld slang. Ska skölja igenom den till veckan, så den inte kloggar igen.

Nu är helgens alla "måsten" avklarade, förutom matlagningen. Men ska vara lite lat idag, bara göra lite, som sköter sig självt.