Jul, Jul, strålande Jul

Även om  julstämning har varit ganska så seg på att infinna sig, och trots att manjobbat in i det sista och inte orkat piska upp så mycket mer stämning, så blev et en härlig, mysig Julafton med mina flickor!

Morgonen startade med traditionsenligt varm choklad och fika i vardagsrummet. Lite julfilmer skulle vi se, men det blev vistt nåt annat.

Så småningom kläddes damerna i rött och det pysslades lite här och där. Tomtar och troll....var på teve och det var A's favvo som lite, så den skulle ses. Mat sattes på emellan, sedan var det Kallle & co FÖRSTÅS! Hur kan nån ens tänka tanken att inte ha med det på  Julaftonen, det är ju en tradition sedan många år. Boendes på Cypern fick man nerskickat Julaftonsband på video.....för att inte vara utan Kalle! hihi
Därefter var det julbord.......i det lilla formatet. Men ändå mycket mat. Alex och jag drack lite vin, det kändes direkt. 
Så småningom blev det klappöppnande. ag tror alla blev nöjda med sina gåvor. Jag vet att jag blev det. Blev superglad över fina kort på mina flickor och en  almanacka med foton på dem och våra katter..Det värmde!

På kvällen lekte vi charader och annat, oj , vad vi skrattade!! Det var helfestligt.

Sen bänkade vi oss och kollade på film, jag somnade av och till, som vanligt, förstås. Men möööööös :-)

Idag är en slappdag. Ska laga lite fransyska i ugn, men annars inte göra ett dugg! :D GOD FORTSÄTTNING!

Fjärde advent imorgon.....snart jul!Inte för att JAG har nån panik......varför skulle jag det? Jag jobbar ju varenda dag till 17, vem behöver tid att göra nåt mys inför julen? Överskattat.
Men , om sanningen ska fram, vill inte julkänslan riktigt infinna sig, jag tror delvis det beror på att man är ute efter den där känslan man hade när man var barn. Men den lär nog aldrig komma åter. Tror att det är den mina barn också är ute efter, när de tjatar om samma sak. Man kanske skulle pröva på nå helt nytt, se om man kan få upp lite mer förväntan på så vis. Det får bli nåt att klura på till ett annat år.
I år gör vi som vanligt, mer eller mindre. Firar i vår ensamhet, helt enligt vår egen önskan(barnens i alla fall)Inte speciellt mycket varitation på vårt julbord, men en gillar skinka, så lite sånt blir det, sen blir det köttbullar och prinskorv, potatisgratäng, kanske lite lax i år, har inte bestämt mig ännu. Gröt på kvällskvisten, enligt tradition. Synd att de är lite dåliga på det där med att rimma, det minns jag som spännande, att sitta och klura ut ett bra rim, som man brister ut i  när man funnit mandeln. Nervös att det inte skulle vara tillräckligt roligt, eller fyndigt, men oftast lyckas ganska bra ändå. Så n kör vi gröt utan mandeln. Lika gott ändå :)

Juklappar är inköpta, mat så vi klarar oss fram till lön som utbetalas på onsdag. Men nu är det tomt i kassan, gjorde sista bottenskrapet idag.
Det värsta är ju sen att man ska inhandla julmaten, nyårsmaten och sånt på den lön som kommer, som också sen ska räcka hela januari. Alltid ett bekymmer. Men det brukar lösa sig, på nåt sätt.

Katterna är lika galna som vanligt. Gamla katten sitter på julpyntslådan, som hon alltid gör när den kommer ner från förrådet. Hon har en särskild förkärlek för den. Hon har också en morbid förkärlek för glitter som ska vara i granen, såna där som är om långa strån, typ. Dem gillar hon att käka, som hon käkar gräs på sommaren. Bara det att när de ska komma ut, så har de inte smält, som gräset gör, utan hänger "med",. Och hon blir jättearg när man ska hjälpa henne, och draaaaaaa ut dem! Aldrig lär hon sig heller.
Den andra galenpannan älskar granen, biter i den, leker med det hon nåt och klättrar upp i den och lägger sig. Hur arg man än blir på henne så gör hon om det, igen och igen och igen.......*suck*

Ikväll ska A ut på middag och vi andra ska käka lite grillad kyckling och pommes , har jag bestämt.

Andra advent

Veckan har varit lång, mycket jobb. Den har varit snörik, och det har varit(yeay!) mycket kallt. Jag äslkar att gå då! Så här fina var träden i sin rimfrost-skrud en kväll när jag gick hem från jobbet. Min kamera är inte den bästa, dock


Till veckan blir det lite övertid, det kommer att kännas så ikväll blir det en tidig sänggång.

Idag har vi haft fin-besök. Världens bästa Eva x 3 har varit här, på förbifart. De fick lunch och en kaffetår och mycket mysigt snack. Ungdomarna samlade ihop fler ungdomar,som de själva, och drog på en fika på stan. Kul att de hittat varandra allihop. C o L kom också över på en kaffe för att träffa Eva lite. Åh, vad trevligt det var att ha dem här en stund...vi träffas alltför sällan. Synd att man bor så långt ifrån varandra

En tidig julklapp fick vi av dem också:Nu lite soffhäng :)