SNART NYÅR

Ja, så är snart detta året till ända. Inte har det väl fört med sig så mycket gott, men även om en del har blivit sämre så är jag nog rätt nöjd ändå. Det är n ågot jag har märkt attt jag unnar mig. jag kan nog gnälla en hel del, i alla fall runt mina kids, men  numer är det nog mest av gammal (o)vana. För när jag väl tänker efter, och det gör jag också mer och mer, så har jag det rätt bra. Trots sjukdom och massa jox och besvär med det ena och det andra, så , joooo.....jag har det i alla fall bätre nu än jag hade för tio år sedan. Åtminstone tycker jag det för det mesta :)

Besök från Cypern, jaha, det är ju kul.

Ser henne knappt, de ränner ute, men  det är helt okej, jag kan ju inte vänta mig att de ska sitta här och hålla mig sällskap. Och Alex har ntligen hittat "ut", så det ska man inte säga så mycket om heller. Det känns bara ovant, tror jag. Och jag är i ett skede i livet då jag skulle kunna behöva henne mer, om inte annat så för att prata med, men jag är också jätteglad för hennes skull, och unnar henne att ha roligt! Verkligen!

Hoppas bara att hon inte fastnar i nåt hon har svårt att ta sig ur, hon ska snart börja plugga och det kommer att bli jobbigt för henne, om hon ska jobba också. Men det löser hon säkert, det också

Hönsmamma sov på soffan i söndags tills gänget kom, vid halv tre.  Sen har jag som sagt inte sett dem så mycket. Nayia hade med sig en vattenpipa, argyles, till Alex, och den har de burit omkring med och suttit i köket med, med stängda dörrar och öppet fönster...det luktar och ryker en del, kan jag säga. Brorsan och svägerskan var här och undrade om de rökte på!Det ser ju onekligen lite så ut, om man inte är van vid synen.
Jag testade att dra ett bloss, men  näe...jag vet att jag inte tyckte om det ens då jag fortfrande rökte, det är inte alls som att röka från en cigarett. Men förutom att det luktar mycket, så luktar det rätt gott. Nu hade de äpplesmak.
Brorsan hade med sig två kartonger med porslin, som jag får nu. Det är efter mamma, men pappa fick deet vid skilsmässan. De delade på det, det är många delar, så Anders har haft halva och nu fick jag alltså den andra halvan. INgen aning var jag ska få plats med den!
Idag, efter jobbet tog jag bussen till stan ( imorse tog jag bussen till Garnisonen och hade lite möte med berit där, tog lite prover och så) och träffade tjejerna bland annat. Tänkte vi skulle bjuda Nayia på "svensk" pizza. På Cypern kör de med amerikansk stil, vilket jag föredrar faktiskt. Så vi käkade på Five tastes, och hon gillade det. Men hon hade ketchup på pizzan!

Snart jobb igen

Idag är det söndag, och imorron är det jobb igen. Fattar inte att fyra dar redan runnit iväg, man hinner ju knappt känna attt man är ledig.

Har inte gjort nåt särskilt, tagit det lugnt och umgåtts. Igår dock, så gav vi oss iväg ut i REAN!! Oj, oj. vad folk! Snömodd först och främst så man knappt såg vägen till busse. Vi tog gratis bussen som Ikano så gentilt kör på helgerna. Många utländska studenter som kommit på detta, av någon anledning väldigt många indier, pakistanska studenter. Vet inte varför just dessa skulle vara mer intresserade än andra men så verkar det vara. Och varför inte? Vi åker ju också gärna gratis...perfekt ju! Stor och fin buss är det med.

Väl framme så började knatandet, vad vi i första hand skulle ha var en laptop till Tina. Kors i taket - hennes pappa har äntligen lyckats skicka pengar till en sån!!! Hör inte till vanligheterna men nu är det så i alla fall. Emellan så ville Alex kika på kläder, men det var så mycket trängsel och jag fick så ont i ryggen av att stå. Lyckligtvis så  gav hon upp efter en stund, så efter en genväg genom Ikea, som inbringade en gjutjärnsstekpanna och en glödlampa(till min nya golvlampa) så tog vi buseen hem igen. Ja, jag kanske skulle tillfoga att vi köpte en dator på Expert också. Inte alltför märkvärdig men ska nog räcka till, och hon verkar nöjd själv. Och jag fick alltihop att ingå i det pris som jag hade tänkt mig, så jag blev rätt nöjd med köpet också. Visserligen kommer nu dottern att sjunka in i en annan verkligeht inne på sitt rum, och man kommer inte att se så mycket av henne. Å andra sidan får jag denna dator för mig själv och kan kanske hålla den i ett hyfsat skick och fri från en massa skräp :) Man får väl tvinga ut henne från rummet emellanåt - alltid kan man väl locka med nånting. Eller så får man gå in till henne och sätta sig

Efter middan drog den andra iväg för att kolla på film hos kompisar, vilket slutade i att de alla gick ut på stan och hon sov borta. Hmm, jag tyvkte inte det var så bra planerat, eller impuls rättare sagt, med tanke på att hon ska upp till Arlanda i bil i kväll och tilbaka sen. Men vad vet en livserfaren gammal mamma egentligen - inte mycket tydligen :)

Får se om broder dyker upp under dagen idag, han ringde igår att de nog skulle komma till stan idag. Vi har nu i alla fall fejat huset och oss själva, mer för Cypernbesöket då men...redo även för andra besök :)

God fortsättning

Ja, så var Julafton till ända, alla nöjda och belåtna med det mesta, tror jag. Själv är jag jättenöjd och mer än tacksam för de fina julkpappar jag fick! Och roligare än så är ju när övriga blir glada över sina klappar.

När jag skulle fylla på natten påse så tänkte jag kolla om detfanns nåt att tömma ur och får till min förskräckelse se blod i slangen istället för vätska! Magen hade ju krånglat under dagen och lite ont hade jag haft mn trott att det kanske berodde på ovanan att vara tom, bland annat.

Nu ringde jag i alla fall upp till avdelningen och fick fatt på nattsköterskan där. Hon kontaktade jourhavande läkare och ringde sen upp mig och hälsade att han tyckte jag skulle forstätta som vanligt, och hålla koll. Höra av mig vid minsta tecken på infektion, feber, magont eller grumlig dialysat. Jaha, då får man väl tro på't då, faast de känns oroligt.
Sov i alla fall rätt gott sen, så inga symptom än.

Imorse när jag tömde kom det blod till en början, så det var svårt att säga om det var klart i påsen eller inte

Stora snöflingor singlar ner idag, inte så kallt alltså

Tittade på julotta på tv, har jag inte sett på länge, tänkte på mamma och fälle en tår